Сайт волонтерской команды "Уродливый кот" г.Киев
Форма входа
Категории раздела
Новости с приютов [8]
Я Волонтер [68]
Новости по районам [3]
ШОК! [44]

Вторник, 23.04.2024, 11:39
Главная » 2011 » Ноябрь » 10 » КП «Центр ідентифікації тварин» звертається до опікунів
06:20
КП «Центр ідентифікації тварин» звертається до опікунів

КП «Центр ідентифікації тварин» звертається до опікунів безпритульних тварин з проханням поновити реєстри тварин під опікою та сприяти проведенню планового щеплення проти сказу.

КП «Центр ідентифікації тварин» звертається до керівників зоозахисних організацій, фізичних та юридичних осіб, які опікуються безпритульними тваринами, з проханням поновити реєстри тварин, які перебувають під їхньою опікою. Такий захід необхідний для профілактики сказу серед безпритульних тварин.

Особи, які опікуються безпритульними тваринами, в обов’язковому порядку повинні надати до КП «Центр ідентифікації тварин» довідки про щеплення проти сказу.

Про це ще раз було повідомлено представників зоозахисних громадських організацій 8 листопада 2011 р. у КП «Центр ідентифікації тварин» під час наради керівників підприємств міста, які опікуються тваринами, представників Головного управління ветеринарної медицини, Управління громадської бепеки та Санітарно-епідеміологічної станції з громадськими організацями щодо проведення планових щеплень проти сказу у безпритульних собак, які знаходяться під опікою.

Заступник директора КП «Центр ідентифікації тварин» Тетяна Шепітько висловила вдячність волонтерам-опікунам за допомогу місту та наголосила на необхідності обов’язкового дотримання вимог щодо стерилізації та щорічного щеплення собак проти сказу.


«Найбільш небезпечними є покуси безпритульними тваринами, оскільки ми не можемо спостерігати за цією твариною впродовж десяти днів після покусу. Щоб забезпечити безпеку людей та посилити проведення профілактичних заходів проти сказу, слід мінімізувати кількість бездоглядних собак», - зазначив головний лікар ветеринарної медицини м. Києва Ігор Басюк. Він переконаний в необхідності оптимізації механізму проведення планових щеплень проти сказу у безпритульних собак, які знаходяться під опікою волонтерів.

Серед безпритульних тварин лише 6% тих, які йдуть до рук, - повідомила директор КП «Київська міська лікарня ветеринарної медицини» Інна Макарівна. За її словами, станом на 08.11.2011 р. звернень з приводу здійснення щеплень проти сказу безпритульним тваринам від представників громадських зоозахисних організацій, фізичних та юридичних осіб, які опікуються безпритульними тваринами не надходило.

Директор КП «Притулок для тварин» Тарас Смурний підтвердив готовність підприємства допомагати здійснювати щеплення безпритульних тварин, які не йдуть до рук, у співпраці з КП «Київська міська лікарня ветеринарної медицини» та представниками зоозахисних громадських організацій.

Буде розроблений спільний план заходів з КП «Центр ідентифікації тварин», КП «Притулок для тварин», КП «Київська міська лікарня ветеринарної медицини» та створена мобільна група для здійснення виїздів за заявками фізичних та юридичних осіб, які опікуються безпритульними тваринами для проведення щеплення проти сказу тваринам, які знаходяться під їхньою опікою.

Прес-служба КП «Центр ідентифікації тварин»
228-14-89



Категория: Я Волонтер | Просмотров: 879 | Добавил: X_TiNka_x | Теги: безпритульні тварини притулок кп це | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Copyright MyCorp © 2024Сделать бесплатный сайт с uCoz