Сайт волонтерской команды "Уродливый кот" г.Киев
Форма входа
Категории раздела
Новости с приютов [8]
Я Волонтер [68]
Новости по районам [3]
ШОК! [44]

Четверг, 18.04.2024, 16:25
Главная » 2012 » Сентябрь » 8 » STOP IT-2 !!! АКЦИЯ-ПРОТЕСТ ПРОТИВ УБИЙСТВ БЕЗДОМНЫХ ЖИВОТНЫХ!!!
18:05
STOP IT-2 !!! АКЦИЯ-ПРОТЕСТ ПРОТИВ УБИЙСТВ БЕЗДОМНЫХ ЖИВОТНЫХ!!!

Від Азарова вимагають припинити труїти українців

6-го вересня громадські організації, екологи-активісти та зоозахисники пікетували Кабінет Міністрів України з вимогою заборонити державну реєстрацію в Україні сільськогосподарських хімічних препаратів, котрі містять фосфід цинку – отрути, що в Україні використовується для боротьби з гризунами.

Препарати, що містять цю хімічну сполуку заборонені в усіх європейських країнах, зокрема і в сусідніх Білорусі та Росії.

"Фосфід цинку, що міститься у багатьох загальнодоступних препаратах, наносить величезну шкоду екології, отруюючи у великій кількості нецільові види тварин, в тому числі і тварин, що занесені до Червоної книги України. Отрута зберігає свою токсичність роками, отруює грунт та підземні води, становлячи таким чином смертельну небезпеку для людей", - кажуть у Київському еколого-культурному центрі.

Фосфідом цинку в Україні труять і бездомних тварин.

"Від отруєного м'яса, що його розкидають на вулицях українських міст, в жахливих муках, на очах наших дітей, помирають собаки і коти. Тисячі домашніх улюбленців загинули від цієї отрути, а цього року в Севастополі від неї загинула дворічна дитина" , - розповідає 30-річна киянка Олеся, зоозахисниця, учасниця Facebook-руху "Земляне".

На акції також вимагали припинити знищувати вуличних собак і котів та вирішити проблему гуманними методами. Акцію також підтримав і перший президент України Леонід Кравчук, котрий назвав використання отрути та вбивства безхатьків "середньовічним варварством".

Фото: Наталія Шевчук
Фото: Наталія Шевчук


Категория: Я Волонтер | Просмотров: 713 | Добавил: X_TiNka_x | Теги: уродливый кот, stop it, протест, кот, собака, киев, Акция, БЖ, митинг, Волонтер | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Copyright MyCorp © 2024Сделать бесплатный сайт с uCoz