Сайт волонтерской команды "Уродливый кот" г.Киев
Форма входа
Категории раздела
Новости с приютов [8]
Я Волонтер [68]
Новости по районам [3]
ШОК! [44]

Четверг, 28.03.2024, 15:40
Главная » 2011 » Ноябрь » 30 » Осторожно коты!!!!
20:39
Осторожно коты!!!!
У ВР зареєстровано законопроект, який запроваджує нові правила для власників домашніх тварин: реєстрація, місця для вигулу та попереджувальні таблички.
У Верховній раді зареєстровано законопроект, згідно з яким власники котів повинні розмістити при вході в оселю табличку: "Обережно, коти".

Також документ передбачає вигулювання домашніх тварин у спеціально відведених місцях, обов'язкову реєстрацію котів та собак.

"Коли у вас у дворі знаходиться сторожовий собака, ви пишете: "Обережно, у дворі є собака". Та сама буде вимога розміщати на дверях (квартири – ред.) певну табличку, що там у будівлі утримується кіт або собака", - пояснив автор законопроекту Олег Новиков. Він вважає, що табличка про котів має попереджати алергіків.


У центрі ідентифікації тварин нові правила вітають. Хочуть зареєструвати всіх собак, без винятку. Далі візьмуться і за котів.

"Реєстрація у нас коштує від 16 до 60 гривень, і обов'язково треба оформити страховий договір - 17 гривень на рік", - повідомили в центрі.

Також законодавці виділили групу агресивних порід для людини. Сюди ввійшли німецька вівчарка, алабаї, стаф-тер'єри та бультер'єри. Якщо такий пес завдасть шкоди людям, хазяїна чекає штраф біля тисячі гривень.

Планують встановити і спеціальні знаки: заборона вигулу, місце для вигулу та знак, де собаку можна спустити з повідка, це зона за 40 метрів від жилих будинків. У разі невиконання правил хазяїна тварини чекає штраф у 500 грн.

Проте наразі в Києві майже немає облаштованих місць для вигулу тварин.

"В Голосіївському районі має бути 418 місць для вигулу тварин, а, на жаль, зараз жодного місця немає", - підтвердили в центрі ідентифікації тварин.

Нові правила викликають занепокоєння у членів товариства захисту тварин. Місця для вигулу тварин стануть джерелом хвороб, - вважає голова Київського товариства Тамара Тарнавська.

Докладніше - у сюжеті ТСН.


Категория: ШОК! | Просмотров: 670 | Добавил: Eliz | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Copyright MyCorp © 2024Сделать бесплатный сайт с uCoz